Viešnagė aukštaitiškoje sodyboje

Aukštaitiškoje sodyboje vaikus pasitiko šeimininkės.  Vaikams  susibūrus į šiltą trobą, jos pasakojo  apie duonos kepimo papročius, jos ruošimą, sudėtines dalis, raugą, apie rugių kelią iki duonkubilio, apie senovinius vaikų (piemenėlių) žaidimus, atitinkančius metų laiką. Paskui kiekvienas  vaikas  savo rankomis formavo  mažus kepaliukus – pagrandukus, kuriuos šeimininkės pašovė į pečių. Kol duonelė kepė, mokiniai apsilankė  pas kaimo amatininkus. Dar vaikai galėjo pajodinėti, pasivažinėti vežimaičiu, pasisupti sūpuoklėmis. Vaikus, sugrįžusius į  duona kvepiančią trobą, šeimininkės pavaišino gardžiomis lietuviškomis vaišėmis.

Aplankėme vieną  iš didžiausių Anykščių paminklą - Puntuką bei pasigrožėjome pavasarine gamta  iš Medžių lajų tako aukštumų.

  Pakilia nuotaika grįžome namo.